Συχνές ερωτήσεις

Συμβουλές για έκτακτες περιπτώσεις

  • Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση ατυχήματος;
    • Καλέστε την τροχαία. Ειδικά σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος είναι απαραίτητο να καλείτε το 100, για την καταγραφή του συμβάντος. Σε κάθε περίπτωση το δελτίο της τροχαίας θεωρείται επίσημο έγγραφο ,τα στοιχεία και οι δηλώσεις του οποίου δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε να παραποιηθούν. Επιπρόσθετα, το άλλο εμπλεκόμενο όχημα μπορεί να είναι ανασφάλιστο και να μην το γνωρίζετε.  Και σε αυτήν την περίπτωση χωρίς το χαρτί της τροχαίας δεν καλύπτεστε από την ασφαλιστική σας. Σημαντική λεπτομέρεια. Στις παρατηρήσεις του δελτίου συμβάντων επισημάνετε κάθε λεπτομερή περιγραφή που κρίνετε ότι είναι απαραίτητο να αναφερθεί.
    • Καλέστε τη φροντίδα ατυχήματος. Όλες οι εταιρίες πλέον παρέχουν την κάλυψη της βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος. Πάνω στο συμβόλαιο ή και πίσω από το αυτοκόλλητο σήμα συνήθως αναγράφονται τα τηλέφωνα της φροντίδας. Μ’ ένα τηλέφωνο, σας λύνονται τα χέρια. Ο άνθρωπος της φροντίδας σας βοηθάει να συμπληρώσετε τη δήλωση, φωτογραφίζει τα οχήματα και αν χρειαστείτε ρυμούλκηση σας μεταφέρει στο συνεργείο της επιλογής σας.
    • Ιδιαίτερη προσοχή! Σε περίπτωση που καλείτε την οδική βοήθεια λόγω βλάβης του οχήματος σας να είστε σίγουροι για την επιλογή του συνεργείου που θα το μεταφέρετε. Η οδική βοήθεια καλύπτει μόνο μία μεταφορά ανά περιστατικό!
    • Πριν επισκευάσετε το όχημά σας συνεννοηθείτε με τον πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η εταιρία σας για το κόστος επισκευής του. Πολλές φορές ενώ το αυτοκίνητο είναι αρκετών χρόνων επισκευάζεται με καινούρια ανταλλακτικά, το κόστος των οποίων ξεπερνάει το ποσό της αποζημίωσης που καταβάλλει η εταιρία με συνέπεια να δημιουργούνται προστριβές και αντιδικίες μεταξύ ασφαλιζομένου και εταιρίας.
  • Σε περίπτωση ατυχήματος αυξάνονται τα ασφάλιστρά μου;

Τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια παρέχουν την κάλυψη της προστασίας Β/Μ η οποία προφυλάσσει τον πελάτη από την αύξηση των ασφαλίστρων μέχρι 1 ή 2 ζημίες το χρόνο. Ωστόσω υπάρχουν και εταιρίες οι οποίες λειτουργούν με το σύστημα ελέγχου ζημιών των οχημάτων ,οπότε και κάνουν μία μικρή αύξηση ασφαλίστρων σε περίπτωση ζημίας η οποία προκλήθηκε από τον πελάτη τους.

  • Ποιος άλλος μπορεί να οδηγάει το αυτοκίνητό μου; Πρέπει να δηλώνεται στην ασφάλεια;

Οποιοσδήποτε έχει στην κατοχή του τη νόμιμη άδεια οδήγησης μπορεί να οδηγάει το αυτοκίνητό σας. Οι μόνες περιπτώσεις που χρειάζεται να δηλώνεται ο οδηγός είναι όταν το δίπλωμα του είναι μικρότερης διάρκειας του έτους ή είναι κάτω των 23 και άνω των 70 ετών.

  • Ποιες διαδικασίες ακολουθούνται σε περίπτωση μεταβίβασης του οχήματος σε άλλο ιδιοκτήτη;

Παλαιότερα σε περιπτώσεις μεταβίβασης αρκούνταν μια απλή αντικατάσταση του οχήματος. Σήμερα , απαιτείται απαραιτήτως ακύρωση του προηγούμενου συμβολαίου και έκδοση νέου στο νέο όνομα που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

  • Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ζημίας στο σπίτι ή στην επιχείρησή μου;

Αρχικά δεν θα πρέπει να πειράξετε τίποτα, πριν έρθει η σήμανση για να διερευνήσει αν υπάρχουν δαχτυλικά αποτυπώματα των δραστών.

Ειδοποιήστε λοιπόν το πλησίον αστυνομικό τμήμα

Ενημερώστε άμεσα τον ασφαλιστή σας, έτσι ώστε να σας επισκεφθεί το συντομότερο πραγματογνώμονας από την ασφαλιστική εταιρεία.

Στην αστυνομία, εκτός από τη μήνυση κατά αγνώστου, θα συντάξετε μια δήλωση στην οποία αναφέρετε τις συνθήκες της κλοπής, τα κλαπέντα αντικείμενα και τις ζημιές που πιθανώς προκλήθηκαν και ένα πιθανό κόστος όλων αυτών. Αντίγραφο της δήλωσης αυτής θα το προσκομίσετε στον ασφαλιστή σας για να διενεργήσει τα απαραίτητα

Εάν είναι δυνατόν τραβήξτε φωτογραφίες.

Καλό θα είναι να μην πετάξετε κανένα αντικείμενο που έχει υποστεί ζημιά γιατί το ίδιο το αντικείμενο αποτελεί απόδειξη της εν λόγω ζημιάς

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 10:48
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προφιλ
facebook_page_plugin